lc8.nl Forum Index
  Picture Gallery   •   FAQ  •  Zoeken   •   Gebruikerslijst   •   Gebruikersgroepen   •  Registreer  •  Profiel  •  Log in om je privé berichten te bekijken  •  Inloggen

Graag info ivm tripje nr ijsland met duo.

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie     lc8.nl Forum Index -> Reizen berichten van de laatste 24 uur
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
oli



Geregistreerd op: 3-11-2010
Berichten: 188
Woonplaats: De Klinge (B)

BerichtGeplaatst: Ma, 2 Apr. 2012, 19:07    Onderwerp: Graag info ivm tripje nr ijsland met duo. Reageer met quote

Wij zijn aan het overwegen om in juli naar ijsland te gaan met de motor. We zouden de boot willen nemen vanuit denemarken of zijn er nog alternatieven? Is het daar off road een beetje te doen in combinatie met een passagier? Het is de bedoeling om alles zo low budget mogelijk te doen dus als jullie tips hebben ivm met goedkope overnachting laat maar horen dan.
Ik zie dat het mogelijk is om op de boot in een slaapzaal te overnachten ipv een 2 persoons kajuit. Dit is echt een pak goedkoper maar is het aan te raden? Hoe verloopt de bootreis? Ik zie dat er soms een verplichte stop is ter hoogte van de faeroer eilanden. Is dit altijd zo?
Je ziet ik zit vol met vragen dus moesten jullie er al een paar kunnen beantwoorden thumbsup

_________________
KTM 990 Adventure '07
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Dr_Bean
Site Admin


Geregistreerd op: 15-11-2004
Berichten: 6729
Woonplaats: Nijmegen

BerichtGeplaatst: Ma, 2 Apr. 2012, 20:48    Onderwerp: Reageer met quote

http://forum.lc8.nl/modules.php?set_albumName=album18&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php

need I say more ?? grin

Boot gaat Denemarken->Faeroer->Noorwegen->faeroer->Ijsland->Faeroer->Denemarken etc.

Als ie dat zijstapje maakt gaan de passagiers vanuit Denemakren danwel Noorwegen er af. Dat betekent dat je op de heenweg vanuit Denemarken 2 dagen Faeroer hebt, op de terugweg niet. En vv als je vanuit Noorwegen vertrekt.

Als je zonder wil kan dat: Rij naar noorwegen, neem daar de boot, die gaat dan 'in 1x' naar Ijsland (alleen korte stop in faeroer dus).en op de terugweg ga je dan wel ' in 1x' naar Denemarken.
Je kunt ook vanuit Schotland naar de Faeroer gaan smiley2))
snappie?

ALternatief: Verscheep je motor vanuit hoek van holland naar Ijsland (vlak bij Reykjavik), en vlieg naar Reykjavik. Scheelt je 3 dagen en je begint aan de andere kant.

Of de routes te doen zijn hangt van het water af !!!
Bij veel smeltwater kom je de rivier niet over. Smorgens om +/- 10-11 uur is het laagste punt.

Dit wil je iegenlijk helemaal niet doen (let vooral effe op de stroming....), maar zeker niet met passasier, en lopen kan je daar echt vergeten!!


_________________
Dr_Bean
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
Gerbrand



Geregistreerd op: 15-4-2011
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: Di, 3 Apr. 2012, 19:55    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb de 950 Adv zomer 2011 ook kennis laten maken met IJsland. Samen met m'n meisje als duo veel van dit schitterende land gezien.

De boot vertrok vanuit N-Denemarken naar de Faeroer eilanden. Daar een tussenstop van slechts twee uur, en vervolgens rechtstreeks door naar IJsland. Geslapen in een couchette, waarbij je inderdaad de torenhoge kosten van een hut uitspaart. Op de terugweg duurde de tussenstop op de Faeroer wat langer en konden we 5 uur door Thorshaven wandelen.
Om de bootreis betaalbaar te houden is het slapen in de couchette een aanrader. Daarnaast is het handig om wat houdbare etenswaren mee te nemen, zodat je niet alles op de boot hoeft de kopen. Eten is daar nl. best wel prijzig.

Zodra je op IJsland bent is het prima mogelijk om de kosten in de hand te houden. Wij hebben het land met motor en tent verkend. De campings zijn sober maar ook niet duur. Dat maakt dat overnachten niet veel geld kost. Ook de benzine was best betaalbaar. Zorg wel voor extra brandstof en grijp elke mogelijkheid tot tanken aan om de KTM vol te gooien. Met name in het binnenland kan brandstof erg schaars zijn.
Als je met duo offroad wilt is dat prima mogelijk. Bij de diepe rivierdoorwadingen wachtten we altijd even op een auto, zodat de bagage en m'n vrouw daarin de oversteek konden maken. Zelf reed ik de KTM solo door de rivier. Lees hier info over voordat je vetrekt, zodat je niet op verassingen stuit (zoals de tips van dr Bean).

Neem vooral wat tijd om het land te ontdekken. Wij hadden aan drie weken nog lang niet voldoende wink2 Desondanks veel gezien: Het binnenland rondom de vulkanen Askja en Herdubreid (let op, zwaar offroad met duo en bagage), veel machtige watervallen, walvissen vanuit Husavik, dwars door de highlands via een oude vikingroute richting Pingvellir. De marathon van Reykjavik gelopen tijdens de nationale cultuurdag. Vervolgens via Landmannlaugar naar Skatafell voor een geweldige gletsjertocht. Daarna naar het zuidelijkste puntje Vik en toen was de vakantie helaas alweer bijna ten einde. Vlot richting de boot en daarna de lange boottocht terug.

Hieronder een paar sfeerbeelden. Als je wat info wilt over de routes die we reden stuur dan even een pb. We hebben veel van het binnenland gezien en als je weet waar je op moet rekenen kan je een hoop met duo bereiken (mits veel duo ervaring!)



4.JPG
 Beschrijving:
 Bestandsgrootte:  150.32 KB
 Weergegeven:  401 keer

4.JPG



6.JPG
 Beschrijving:
 Bestandsgrootte:  124.29 KB
 Weergegeven:  418 keer

6.JPG



5.JPG
 Beschrijving:
 Bestandsgrootte:  114.2 KB
 Weergegeven:  415 keer

5.JPG


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
oli



Geregistreerd op: 3-11-2010
Berichten: 188
Woonplaats: De Klinge (B)

BerichtGeplaatst: Di, 3 Apr. 2012, 21:38    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt voor de info thumbsup Wij hebben helaas maar 2 weken ter plaatse maar met een goede planning hoop ik toch veel te kunnen zien. Zou 2 weken voldoende zijn om de volledige ringweg(asfalt) te doen? Ik denk dat we voornamelijk de ringweg gaan volgen om dan af een toe eens off road te gaan richting een bezienswaardigheid. Dienen de campings vooraf gereserveerd te worden? Valt de temperatuur een beetje mee om te kamperen? Wat is zowat de gemiddelde temperatuur overdag en 's nachts?
Ik doe met volle tank amper 200km met men 990. Is dit voldoende als we op de ringweg blijven of moet is iets voorzien om meer benzine mee te nemen?
Alweer heel wat vragen grin

_________________
KTM 990 Adventure '07
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BikeBrother



Geregistreerd op: 16-4-2006
Berichten: 356
Woonplaats: Veluwe

BerichtGeplaatst: Wo, 4 Apr. 2012, 7:30    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi Oli,

je zou jezelf veel te kort te doen om alleen maar de ringweg te nemen. als ik me goed herinnner is de ring weg een kleine 1500 km lang. dat is dus makkelijk te doen. ik zou zeker overwegen om ergens halvervewege dwars over te steken, om een van die schitterende hooglandroutes te rijden.
en je kan bijna overal vrij kamperen.
zomers is de temp iets van 10-14 graden, en je kan alle 4 de seizoenen op een dag krijgen (zon, regen, wind, sneeuw). wij hebben wel de hele reis in onze gevoerde motorpakken rondgereden, maarja, wij zijn dan ook koukleumen... goofy

_________________
KTM 950 Adventure S (2005, 135.000 km verkocht); KTM 1090 Adventure 2018

www.bikebrothers.nl

Ride your Dreams
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Gerbrand



Geregistreerd op: 15-4-2011
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: Wo, 4 Apr. 2012, 19:52    Onderwerp: Reageer met quote

Het zou inderdaad zonde zijn om alleen de ringweg te nemen. Je mist naast het offroad plezier ook veel van dit schitterende land. Koop een goede kaart van het land en probeer met behulp van de wegnummering een juiste route uit te stippelen:

1 cijfer is asfalt (bijv. de 1)
2 cijfers is erg makkelijk offroad (bijv. de 35)
3 cijfers is normaal offroad (bijv. 901)
F met drie cijfers is lastig offroad (bijv. F910)

Het is op veel momenten mogelijk om een mooi stuk door het binnenland te steken. Een mooie hooglandroute is inderdaad de 35. Halverwege bij Hveravellir een heerlijke hottub bij een minicamping. Daarna door richting Pingvellir.
Het weer is inderdaad erg wisselvallig. De temp indicatie van bikebrother is erg realistisch. Warm kleden dmv lekker wat laagjes is aan te raden. Ook een goede warme slaapzak voor de nacht is belangrijk. Wij hebben in de hooglanden eind augustus al serieuze vorst gehad.

Als je overweegt om buiten een camping om te overnachten met je tent is dat inderdaad geen probleem. De gemiddelde camping biedt je buiten de gezelligheid van medereizigers verder weinig extra faciliteiten. Let er wel op dat je je tent niet in een national park neerzet, dat is niet toegestaan.

Sla sowieso in het zuiden Landmannalaugar (bereikbaar via de 26 en F225) niet over. Dat is goed bereikbaar een schitterend om te zien.

Geniet van de voorbereiding!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
oli



Geregistreerd op: 3-11-2010
Berichten: 188
Woonplaats: De Klinge (B)

BerichtGeplaatst: Wo, 4 Apr. 2012, 21:52    Onderwerp: Reageer met quote

Alé ik heb de madam kunnen overtuigen om ook off road het binnenland in te duiken. Tot welke categorie wegen is het off road nog mogelijk met duo? Tot 2 cijfers of 3 en is het dan nog te doen met de originele scorpions? Heb geen zin om met een setje mt21 helemaal met duo naar Denemarken te rijden.
Eens in het binnenland heb ik waarschijnlijk niet voldoende aan mijn 200km bereik per tank beurt. Of gaat dit wel lukken?

_________________
KTM 990 Adventure '07
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Gerbrand



Geregistreerd op: 15-4-2011
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: Wo, 4 Apr. 2012, 22:15    Onderwerp: Reageer met quote

Gefeliciteerd! Wij hebben alle wegen met duo en bagage gereden. Als je op safe wilt rijden en niet voor hele grote verassingen wilt komen te staan is het makkelijk om de F wegen te vermijden.
Wij hebben een kaart van Marco Polo gekocht en vooraf wat routes uitgestippeld. Op deze kaart kan je erg goed inschatten hoe de kwaliteit van de offroad wegen is. Zelfs de rivierdoorwadingen staan erop.

Er zijn inderdaad trajecten waar je met een range van 200 km niet uit de voeten komt. Zie de eerste foto.... Ook dit is op een goede wegenkaart goed in te schatten. Hou er daarnaast rekening mee dat de tankmogelijkheden praktisch altijd onbemand zijn. Twee of drie werkende bankpassen zijn daarom handig, sommige brandstofleveranciers accepteren niet elke betaalpas.

Ik reed op de K60 Scout (zowel voor als achter). Een erg goede combi: 170km/h door Duitsland of 70km/h over een grof gravelpad met scherpe stenen, alles voelt safe en blijft vertrouwen geven. Ondanks de hogere slijtage door het het zwaarbelastte offroadwerk heb ik ze er nog steeds onder liggen. Ze zullen in totaal zeker 10.000-12.000 km meegaan.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Thorri



Geregistreerd op: 6-8-2010
Berichten: 211
Woonplaats: Gees

BerichtGeplaatst: Do, 5 Apr. 2012, 9:09    Onderwerp: Reageer met quote

Je moet even kontact met de IJsland specialist opnemen.
Er is namelijke een camping kaart die koop je voor ongeveer 100 euro.
Met deze kaart kun je op veel campings gratis staan.
En met een duo zou ik het noord westen aanraden.
Dat vinden de meeste ijslanders ook het mooiste.

En de nummer 1 weg is de hoofdweg die is meestal van asfalt maar niet overal dus laat je niet verrassen dat je op weg no 1 ineens op steenslag rijd.
meestal zijn deze goed te doen met een normale auto.

Maar waar je in IJsland ook rijd of naar toe gaat. Alles is mooi.

_________________
Groeten Thorri
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    lc8.nl Forum Index -> Reizen Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
berichten van de laatste 24 uur

Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dir forum


Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Hosted and administrated by schradtnet_mini.gif